Επειδή η Ελληνική φύση δεν τελειώνει , όπως είναι φυσικό , στην Ρούμελη και επειδή το μικρόβιο της περιπλάνησης θα κατατρώει πάντα τις ψυχές μας, θεωρώ χρέος την παρουσίαση σ' αυτό το ιστολόγιο μικρών ψηφίδων της υπόλοιπης Ελλάδας που για μια μικρή στιγμή - αλλά πετρωμένη στο χρόνο - λάμψανε στα αχόρταγα μάτια μου σαν τις σταγόνες της δροσιάς στον πρωινό ήλιο . Με δέος και ανυπόκριτο θαυμασμό .
πολύ ωραίες φωτογραφίες από ενα χωρίο που οδεύει προς την λήθη όπως φαίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει ελπίδα για το χωριό πια .
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί, και όσα σπίτια στέκουν ακόμα φιλοξενούν ζώα η ζωοτροφές.
Ακόμα και οι εκκλησίες έχουν αφεθεί στην μοίρα τους , αλλά αυτό είναι γενικότερο φαινόμενο ....
Ευχαριστώ !
Οι κάτοικοι μετακόμιαν στην...Αθήνα. Εκεί είναι που θα καλοπεράσουν . Λες να ζούμε την εποχή της επανόδου στα χωριά;..Το ερημικό τοπίο είναι μαγευτικό....δεν το πήρε είδηση κανένας σκηνοθέτης;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτα δεν αποκλείεται Χρήστο . Το κακό είναι ότι μαζί με τους γέροντες χάθηκε και η γνώση που θα έκανε μια υποθετική επιστροφή ελπιδοφόρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι νεότεροι ούτε μαρούλι δεν ξέρουμε να φυτέψουμε, δυστυχώς .
Πράγματι, είναι τοπίο για κινηματογραφική παραγωγή, έχεις κανένα καλό σενάριο ;;;;;
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα των φωτογραφιών! Το χωριό φαίνεται να βρίσκεται και σε ωραία τοποθεσία, κρίμα που ερημώθηκε. Υπάρχουν άλλα γειτονικά χωριά μ' αυτή την αρχιτεκτονική;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα λίγα στοιχεία που μπόρεσα να βρω Μαρίνα, υπάρχουν αρκετά παρόμοια χωριά στον Καποδιστριακό δήμο Κορεστείων του Νομού Καστοριάς , αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω περισσότερα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εγκατάλειψη της υπαίθρου συντελέστηκε στη διάρκεια αρκετών χρόνων και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (οικονομικούς, πολεμικούς, γεωλογικούς ...) οπότε αρμοδιότεροι να γνωρίζουν είναι οι ντόπιοι.
Εγώ επισκέπτης της μιας μέρας υπήρξα ....