Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Mt GRAMMOS - GISTOVA LAKEΣτην ψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας . Στην δρακόλιμνη Γκιστόβα στον Γράμμο , υψόμετρο 2.360 μέτρα.

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ φίλε μου .

    Πριν 60 χρόνια και κάτι περπάτησε εδώ πάνω ο πατέρας μου , νηστικός και ξυπόλητος , σαν κυνηγημένο αγρίμι με ένα πελώριο "γιατί" στα μάτια και στην καρδιά .

    Ο τόπος είναι γεμάτος οβίδες, πολυβολεία και ορύγματα αλλά πάνω απ' όλα στοιχειωμένος από τα παιδιά που δεν προλάβανε να μεγαλώσουν ...

    Ένας κόμπος στο λαιμό που θέλει να γίνει κραυγή αλλά πνίγεται στη γέννησή του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τόποι είναι συνδεδεμένοι με τις θύμησες. Τότε μονάχα αποκτούν χτύπο καρδιάς και πνοή που μπορεί να γίνει από κραυγή μέχρι τραγούδι ή παράπονο. Για όνειρα που έμειναν αδικαίωτα, για αγώνες και ιδανικά για ένα καλύτερο κόσμο που δεν ήρθε ποτέ. ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά" κατ' εμέ: τίποτε δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή. Καλή περιπλάνηση στα ξεχασμένα μονοπάτια της ιστορικής μνήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τεράστιο το θέμα , φίλε μου , και δεν εξαντλείται σε πέντε αράδες .

    Σίγουρα τίποτα δεν πάει χαμένο αλλά όταν κάποιοι δεν βγάζουν συμπεράσματα, δεν ομολογούν ποτέ λάθη και συνεχίζουν αμετανόητοι να πορεύονται σαν να μην έγινε τίποτα , τότε κάτι σάπιο υπάρχει και ζέχνει ανυπόφορα .

    Δυστυχώς αυτοί που κάνουν εμπόριο των ελπίδων μας είναι πολλοί και πολύχρωμοι.

    Πιστεύω ότι οι όποιοι "σχηματισμοί" πρέπει να υπηρετούν τον λαό και όχι ο λαός αυτούς , όπως συμβαίνει σήμερα .

    Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άρης Βελουχιώτης, πολύ σοφά, είχε πει:
    "ότι είναι καλό για το λαό είναι και για το κόμμα". Έθεσε δηλαδή την προτεραιότητα, υποδηλώνοντας με σαφήνεια ποιος πρέπει να "υπηρετεί" ποιον. Και ο νοών νοείτω...

    Από κει και πέρα και παρά τα λάθη (ή και τις προδοσίες αν θες) το αντάρτικο κίνημα του εξεγερμένου λαού μας που "τόλμησε" να αμφισβητήσει και να κοντράρει το σύστημα και τους πάτρωνές του, έχει το βαθύ σεβασμό μου (και θαυμασμό μου). Τα ξυπόλητα φτωχόπαιδα με τα "λιανοντούφεκα" είχαν ψυχή και ιδανικά και τουλάχιστον σε ηθικό επίπεδο αποδείχτηκαν διαχρονικά ισχυρότεροι από τις αμερικανικές "ναπάλμ" εκεί στα ματωμένα βουνά του Γράμμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι σημαντικό.
    Ενδεχομένως κάποιες πινελιές θα πρόσθετα για το τι μέλει γενέσθαι .

    Αυτά τα θέματα χρειάζονται τζάκι, κρασάκι (με τα σχετικά) καλή καρδιά και νυχτέρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως το είπες! Κρασί και νυχτέρι και ίσως κάποιον από τους παλιούς παρέα, από αυτούς που τα έζησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή